Sfeer toevoegen aan je tuin

29 juli 2020

Tijdens je tuinfeestje wil je natuurlijk een gezellige sfeer creëren. Er zijn veel dingen die je kunt doen die sfeerverhogend zijn. Om je wat inspiratie te geven delen we hieronder een aantal leuke manieren om je feestlocatie super knus te maken! 

Verlichting

Als het begint te schemeren is het erg sfeervol als de zonsondergang plaatsmaakt voor gezellige lampjes. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan lichtsnoeren, deze zijn er in vele soorten en maten. Van simpele lichtbolletjes tot flamingo-lampjes voor als je een exotisch feestthema hebt gekozen.

Fakkels & tafeldecoratie

Afhankelijk van hoe je tuin is begroeid kan het ook erg leuk zijn om fakkels verspreid door je tuin te plaatsen. Wel even extra opletten als er kinderen aanwezig zijn en natuurlijk de brandveiligheid in de gaten houden! 

Vergeet ook je tafels niet aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan een tafelkleed- of rok en de tafeldecoratie. Niet alleen in de winter brengen kaarsen knusheid. Zet op elke tafel passend kaarsje en steek ze aan als het donkerder begint te worden. Maak de tafel af met wat bloemen in een passende kleur en je hebt een simpele, maar prachtige tafelaankleding. Zet ook wat kleine lantaarns of waxine-glaasjes verspreid door de tuin voor een wauw-effect!

Lampionnen & vijverdecoratie

Heb je veel (hoge) bomen in de tuin staan? Dan kan het een leuk idee zijn om wat lampionnen in de bomen te hangen als decoratie. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, dus je kunt precies kiezen wat er bij jouw feest of thema past.

Als je een vijver in je tuin hebt, probeer dan zeker ook drijfkaarsen te scoren. Steek ze aan bij schemer en laat ze op het water drijven! Gelijk een goede manier om je gasten te attenderen op mogelijke natte voeten…

Muziek

Als laatst maar zeker niet te vergeten – muziek! Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt, misschien nodig je wel je favoriete lokale band of zanger uit. Maar ook als je geen live act hebt, is muziek erg belangrijk en sfeerverhogend. Denk daarom ook aan regelen van een muziekinstallatie. Bedenk alvast wat voor muziek je wilt draaien en maak alvast een lekkere playlist in Spotify: een kind kan de was doen!