Feestvieren post corona-tijd

29 mei 2020

In de huidige anderhalvemetersamenleving waarin we momenteel leven zijn er veel ‘normale’ dingen die opeens niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een terrasje pakken, een hapje eten, een dagje naar een attractiepark of simpelweg winkelen zoals we gewend zijn. Ook als je jarig bent geweest in de periode van de ‘intelligente lockdown’ heb je waarschijnlijk geen feestje kunnen vieren zoals je gewend bent.

Inmiddels worden de maatregelen gelukkig langzaam maar zeker versoepeld en zo komt er ook weer ruimte om kleine vieringen en bijeenkomsten te organiseren. Zo is het bijvoorbeeld vanaf 1 juli weer toegestaan om bijeenkomsten tot maximaal 100 personen te organiseren. 

Misschien voelt het nog wat ongepast of spannend om je verjaardag, jubileum of welk feestje dan ook buitenshuis te vieren. Dan is een huis- of tuinfeestje natuurlijk een mooie middenweg. Je kunt je viering dan precies zo invullen zoals jij wilt. Zo kun je bijvoorbeeld het aantal gasten afstemmen op de ruimte die je beschikbaar hebt, nog steeds de 1,5 meter maatregel in acht nemend en je kunt de personen uitnodigen die jij er graag bij hebt, en niet in de risicogroep vallen. De invulling is helemaal aan jou: you’re in charge! Dat is toch een fijn gevoel?