Een tuinfeest organiseren: waar begin je!?

27 juni 2020

Je hebt het helemaal bedacht. Dit jaar ga jij jouw verjaardag heerlijk vieren tijdens een fantastisch tuinfeest! Maarja, nu je dit hebt besloten weet je niet zo goed waar je moet beginnen… MijnTuinfeest.nl helpt je graag met een aantal tips & tricks om jouw feestje tot in de puntjes voor te bereiden en er een onvergetelijke dag van te maken!

Stap 1: wensen in kaart brengen

Toen je bedacht om een te gek tuinfeest te organiseren had je vast ook gelijk wat ideeën in je hoofd voor de invulling. Wil je jouw feestje bijvoorbeeld ’s middags vieren of in de avond? Wil je eten serveren of alleen drankjes? Wil je veel of weinig gasten uitnodigen, en wie zijn je gasten eigenlijk? Pak een A4, prik een datum en begin met schrijven!

Stap 2: invulling van je wensen

Oké, je wilt dus een lekkere barbecue tijdens je tuinfeest. Misschien ben je zelf wel een ware BBQ-held, maar als je het niet zo ziet zitten om boven de vlammen te staan is het natuurlijk ook mogelijk om dit uit te besteden bij een cateraar. Je kunt dan je wensen doorgeven aan een cateraar en op basis daarvan kunnen zij een op maat gemaakt voorstel doen voor jouw tuinfeest.

Stap 3: uitnodigen maar!

Een tuinfeest zonder gasten is natuurlijk geen geslaagd feest. Zorg ervoor dat je de gasten tijdig uitnodigt zodat zij de datum in de agenda kunnen blokken. Het zou natuurlijk super jammer zijn als veel van de mensen die je erbij wil hebben niet kunnen vanwege andere verplichtingen.

Stap 4: benodigdheden in kaart brengen

Het moge duidelijk zijn dat als je een barbecue gaat organiseren je hier de juiste (keuken)materialen voor nodig hebt. Denk aan BBQ-gereedschap maar bijvoorbeeld ook aan borden, bestek, saladeschalen, servetten, glaswerk en misschien zelfs wel een extra koeling buiten. Daarnaast wil je natuurlijk de tuin gezellig aan kleden met bijvoorbeeld verlichting, kaarsjes, fakkels, slingers en ga zo maar door. Maak een lijst van alles dat je nodig denkt te hebben in deel het in per thema: zo heb en houd je één duidelijk overzicht!

Stap 5: bestel maar, bestel maar, bestel maar

Als je een flinke gastenlijst hebt, kan het verstandig zijn om alvast wat bestellingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan vlees bij de slager, vis bij de visboer en groenten en salades bij de groenteboer. Ook voor grote hoeveelheden wijn, bier, sterke dranken en fris doe je er mogelijk verstandig aan om alvast wat te bestellen: zo zit je in elk geval nooit op het laatste moment omhoog.

Het is een hele organisatie…

Natuurlijk hangt de hoeveelheid werk helemaal af van jouw wensen en het aantal gasten maar er komt toch wel behoorlijk wat bij kijken, het organiseren van zo’n tuinfeest! Misschien heb je geen zin om al te veel bezig te zijn met de voorbereidingen of ben je er niet zo goed in. Dan is het natuurlijk ook altijd nog een optie om de hele organisatie uit te besteden aan een professional. Maar dat is helemaal aan jou (& je budget)!